Gault&Millau wyróżniło Browar Trzech Kumpli!

Data wydarzenia: 01/01/2019

Pod koniec listopada 2018 odbyła się Gala Premierowa V edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce (gratulujemy wszystkim serdecznie!). O co chodzi z tym „ żółtym” przewodnikiem?

Każdego roku anonimowi inspektorzy oceniają wybrane restauracje w Polsce. Oceniane są pod względem jakości produktów, smaku, wyglądu oraz sposobu podania jedzenia. Do przewodnika trafiają miejsca naprawdę godne uwagi. Dlatego często mówi się, że Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska to kulinarna mapa naszego kraju.

W tym roku inspektorzy wybrali także najlepsze produkty regionalne, wytwarzane przez rzemieślników, pasjonatów lub małe rodzinne przedsiębiorstwa. Oprócz restauracji znajdziecie tam także listę polecanych produktów takich jak sery, miody, oleje tłoczone na zimno, wędliny, przetwory, nabiał, cydry, nalewki, wina i piwa.

W tym zacnym gronie znalazł się także Browar Trzech Kumpli, a za naszą sprawą nasze miasto, Tarnów!

Jesteśmy dumni. Bardzo się cieszymy, że nasze piwa i nasza praca została dostrzeżona i doceniona!