krytykakulinarna.com – jak to jest produkować własne piwo rzemieślnicze
“Zastanawialiście się kiedyś, jak to jest produkować własne piwo rzemieślnicze? Tłum znajomych, alkohol leje się strumieniami, a dobra zabawa nigdy nie kończy. Innymi słowy: całe życie na cyku. Nieźle to sobie wykombinowali, ci piwowarzy!
Z moim pojęciem o warzeniu piwa i byciem piwowarem do niedawna było tak, jak z przekonaniem wielu osób o tym, że profesjonalni blogerzy plują i łapią, przyjmują #darylosu i po prostu się obijają. Stąd taki wysyp blogów zakładanych wyłącznie pod zarabianie pieniędzy. Bez pasji, bez talentu do pisania, za to z miłości do hajsu. Już współczuję tym domorosłym biznesmenom, jak wreszcie do nich dotrze, że aby spijać śmietankę najpierw trzeba się ostro napracować. Ale ja nie o tym, raczej o wyobrażeniach na różne tematy. […]”