Podsumowanie 2018 roku! Działo się!
Data wydarzenia: 28/02/2019
Uff, co to był za rok! W końcu wszystko zliczyliśmy, przeanalizowaliśmy i nareszcie możemy Wam zaprezentować. Tak, wiemy, trwało to trochę, no ale rok 2019 leniwie się nie zaczął..
Piąty rok naszej działalności to pierwszy, w którym warzyliśmy tylko w jednym browarze. Hura!
Browar Zapanbrat stał się na dobre naszym drugim domem dając nam wolumen, którego potrzebujemy, super jakość i – co powinniśmy wymienić w pierwszej kolejności – wyśmienitą atmosferę pracy i prawdziwe zaangażowanie w nasze piwa. Piona chłopaki! Ogromne dzięki!
Sprzedaliśmy prawie 7000 hl piwa, nasza top trójka: Pan IPAni, Misty oraz Pils to 55% całkowitej sprzedaży. Dwa pierwsze zaskoczeniem na pudle nie są, ale Pils jest już ogromnie miłą niespodzianką. Oj, lubicie go!
W roku 2018 wypijaliście średnio 112 naszych butelek na godzinę, zaś 7589 wypitych kegów oznacza, iż gdyby istniał nasz “jeden centralny pub Trzech Kumpli”, otwarty 24/7/365 to beczkę zmienialibyśmy w nim średnio co godzinę i 9 minut.
Zaprezentowaliśmy Wam 14 nowych piw, przy utrzymaniu 6 w stałej, zamurowanej pewnej dostępności. Jakość trudno jest wykazać graficznie, ale jeśli chcecie, to sami coś dopiszcie w komentarzach.
Na koncie mamy uczestnictwo w 39 różnych wydarzeniach od festiwali piwnych, po degustacje organizowane w Sztokholmie. Spędziliśmy setki godzin za kranami i na rozmowach z Wami, a przy okazji przejechaliśmy, przelecieliśmy i przeszliśmy ok. 50 tys km. Czyli tyle, co z Tarnowa dookoła globu i jeszcze do Rio, a co tam!
Oczywiście: “kto robi w życiu to, co kocha nie pracuje ani jednego dnia”, ale jednak brak wolnych weekendów pod koniec roku dał się już odczuć. Wszak było ich tylko 13…
Zawaliły się w Zapanbracie 2 namioty magazynowe (wszyscy cali!), bo wyobraźcie sobie tyle śniegu w Beskidzie Żywieckim spadło przez 2 noce 🙂
Trzy razy było z grafikiem na ostrzu noża, no ale kto powiedział, że proces twórczy jest łatwy, pokojowy i bez ofiar? Na szczęście dalej się lubimy.
Wsparliśmy 10 inicjatyw z różnych sfer działalności człowieka, które są nam bardzo bliskie z czego jesteśmy bardzo dumni i zamierzamy w kolejnych latach tę liczbę konsekwentnie powiększać.
Zdobyliśmy aż 19 medali na różnych konkursach, a wisienką na torcie i ukoronowaniem roku była dla nas rekomendacja Gault&Millau Polska dla producenta regionalnego o bardzo wysokiej jakości produktu. Pękaliśmy z dumy.
Wreszcie – to wszystko udało się dzięki wyjątkowej pracy zespołowej. Łącznie z załogą Zapanbrata na te liczby pracowało 15 osób. Obiecaliśmy sobie, że w tym roku częściej po prostu zasiądziemy do wspólnego stołu ze szklaneczkami naszych piw.
No i chyba tyle. Dziękujemy Wam, że byliście z nami!
To był wspaniały rok!