Świętujemy 5 lat warzenia Pan IPAni – Triple Wheat IPA
Mieliśmy tego nie robić…
No bo po co?
Mamy już klasyczną wersję Pan IPAni, które bardzo polubiliście i jego podwójną wersję, czyli Pan IPAni Double.
Oba piwa to feeria owocowego aromatu oraz bogactwo tropikalnej soczystości w smaku. Zresztą, co będziemy się nad tym rozwodzić, chyba wiecie o tym więcej od nas samych.
No więc po co chcieć więcej? Czy w ogóle można wycisnąć jeszcze więcej smaku, aromatu i zwrotnikowej intensywności z “bazowego” Pan IPAni?
Ponieważ okazja szykowała się bardzo dobra, bo wkrótce – około 15 marca – minie pięć lat odkąd pierwsze butelki i kegi Pan IPAni wjechały na nasz rodzimy kraftowy rynek, postanowiliśmy nieco zaszaleć w świętowaniu tej arcyważnej dla nas rocznicy.
Do brzegu!
Na piątą rocznicę pierwszej warki naszego flagowca, postanowiliśmy spróbować tego wyciskania “jeszcze lepszego z bardzo dobrego” i uwarzyć jego potrójną wersję – Pan IPAni Triple.
Żeby było ciekawiej, oprócz chmieli z USA, sypnęliśmy trochę tych z Nowej Zelandii i Australii.
Mamy nadzieję, że wprawi was ono w zachwyt.
I pamiętajcie: NIE UŻYWAMY AROMATÓW! Bogaty aromat naszych piw pochodzi tylko z chmielu, drożdży i słodów.
Premiera Pan IPAni Triple w Same Krafty – multitap 13 marca. Wpadajcie!