ITAPils
Mediterranean PilsMediterranean pils czyli piwo dolnej fermentacji uwarzone ze słodu i chmieli uprawianych w rejonie basenu Morza Śródziemnego. Postawiliśmy na wspaniale treściwy, ale jednocześnie delikatny słód z jęczmienia rosnącego w okolicach Wenecji i na słoweńskie chmiele, które oddały do piwa niecodzienne nuty kwiatowe: bzu i fiołka, ale także ziemiste, żywiczne i ziołowe. Ta bardzo frapująca kompozycja aromatyczno-smakowa uzupełniona została chmielową goryczką “w punkt” – nie za niską ani za wysoką, akurat taką, by domknąć to piwo jako ekstremalnie pijalne.
Idealne zwłaszcza na upalny dzień, który przywoła wspomnienia z podróży w okolice włoskiego “buta”.
Zdrówko! Saluti! Na zdravje!
Alk. 5 %
Ekstrakt: 12 %
IBU: 25
Chmiele:
Styrian Golding, Styrian Wollf
Pierwsze warzenie: Lipiec 2020
Składniki:
Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
Pobierz:
Etykietę
Medalion/nakrannik
Zdjęcie produktowe