ITAPils

Mediterranean Pils

Mediterranean pils czyli piwo dolnej fermentacji uwarzone ze słodu i chmieli uprawianych w rejonie basenu Morza Śródziemnego. Postawiliśmy na wspaniale treściwy, ale jednocześnie delikatny słód z jęczmienia rosnącego w okolicach Wenecji i na słoweńskie chmiele, które oddały do piwa niecodzienne nuty kwiatowe: bzu i fiołka, ale także ziemiste, żywiczne i ziołowe. Ta bardzo frapująca kompozycja aromatyczno-smakowa uzupełniona została chmielową goryczką “w punkt” – nie za niską ani za wysoką, akurat taką, by domknąć to piwo jako ekstremalnie pijalne.

Idealne zwłaszcza na upalny dzień, który przywoła wspomnienia z podróży w okolice włoskiego “buta”.

Zdrówko! Saluti! Na zdravje!

Alk. 5 %

Ekstrakt: 12 %

IBU: 25

Chmiele:
Styrian Golding, Styrian Wollf

Pierwsze warzenie: Lipiec 2020

Spróbuj też

Powiązane artykuły