• Minaturka -

Weizen

Hefeweizen

Solidne złote zmętnienie, bardzo gęsta, tęga – niczym zbudowana z kamienia – czapa piany. Aromat goździków, bananów, ale też świeżego chleba i cytrusów. W smaku gładkie i aksamitne, o kwaskowym charakterze i owocowej nucie. Niskogoryczkowe, bardzo rześkie.
Brakowało nam takiego piwa rzemieślniczego na rynku więc sami je uwarzyliśmy.

Bardzo ważna sprawa – koniecznie nalej piwo do szklanki z osadem drożdżowym z dna butelki!

Koniecznie spróbuj również Pilsa, PorteruBocka!

Alk. 5 %

Ekstrakt: 12.5 %

IBU: 15

Chmiele:
Marynka, Lubelski

Pierwsze warzenie: Luty 2018

Składniki:
Woda, słody jęczmienne, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.

Spróbuj też

Powiązane artykuły