Blackcyl Triple

Triple Black IPA

Blackcyl, czyli nasze codzienne Black IPA to piwo bogate w aromaty sosnowe, cytrusowe i ziołowe, komplementowane czekoladową nutą pochodzącą z ciemnego słodu. Warzymy je nieprzerwanie od 2015 roku, a na przestrzeni lat doczekało się ono już kilku wersji: intensywniejszej, czyli Blackcyl Double oraz wariacji z zestem cytrusowym – Blackcyl Special Edition. Nie mogliśmy sobie jednak odmówić dalszych prac nad intensywnością doznań i postanowiliśmy Blackcyla jeszcze bardziej zimperializować. Tak powstał Triple Blackcyl, aksamitne i soczyste piwo, w którym skupiliśmy się mniej na wyciąganiu mocy alkoholowej z wyższego ekstraktu, a bardziej na zbudowaniu potężnego – dosłownie ociekającego smakiem chmielu i prażonego słonecznika – piwnego ciała. Oczekujcie nut żywicznych, sosnowych, ale i delikatnie przebijającej się nuty kokosa pochodzącej od chmielu Sabro.

Porównaj wszystkie wersje Blackcyla.

Alk. 9 %

Ekstrakt: 21 %

IBU: 90

Chmiele główne: Chinook, Sabro, Simcoe, Motueka, Columbus 

Pierwsze warzenie: Październik 2021

Składniki:
Woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, słód pszeniczny, sacharoza, ekstrakt słodu jęczmiennego, chmiel, drożdże.

 

Pobierz:
Etykietę
Medalion/nakrannik
Zdjęcie produktowe

Spróbuj też

Powiązane artykuły