Full Sabro
Sabro Single Hop Hazy IPAChmiel Sabro na rynku piwowarskim zadebiutował w 2018 roku i od razu zyskał miano jednej z najciekawszych amerykańskich odmian. To, co jest w nim wyjątkowego, oczywiście oprócz cudownego aromatu, to fakt, że genetyczne korzenie tej odmiany wywodzą się z gór Nowego Meksyku – z dziko rosnącej żeńskiej odmiany Neomexicanus. Nie mogliśmy nie wykorzystać takiego potencjału i postanowiliśmy właśnie na Sabro oprzeć smak i zapach naszego kolejnego piwa typu ,,single hop”, czyli takiego, w którym używa się tylko jednej odmiany chmielu.
Full Sabro, oprócz klasycznych nut owoców tropikalnych i cytrusowych, charakteryzują intensywne akcenty kwiatów oraz kokosa. Całość idealnie komponuje się z aksamitną słodową pełnią, a dzieło wieńczy przyjemna i łagodna goryczka.
Spróbujcie Full Sabro i dajcie się ponieść fantastycznej owocowo-kwiatowej fali! Doznania aromatyczne i smakowe zapewnia prababcia Neomexicanus. 😉
Pozostałe piwa “single hop” to: Full Mosaic oraz Full Citra.
Alk. 6,1 %
Ekstrakt: 17 %
IBU: 40
Chmiele:
Sabro
Pierwsze warzenie: marzec 2024
Składniki:
Woda, słód jęczmienny, płatki pszenne, płatki owsiane, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.