Nitro Wheat Cocoa Stout

Wheat Cocoa Stout

Nitro Wheat Cocoa Stout oferuje nie tylko bogaty smak, ale także charakterystyczną kremowość dzięki wysyceniu azotem. To piwo przyciąga wielowymiarowym aromatem – wyczuwalne jest naturalne kakao, gorzka czekolada, parzona kawa i orzechy, ale też brownie i karmel.

Piwo to jest uwarzone na wyjątkowym zestawie słodów: słód Golden Ale, pszeniczny czekoladowy oraz słody brytyjskie i belgijskie, które nadają nuty orzechowe i karmelowe. Subtelna goryczka od chmielu Columbus jeszcze dodaje złożoności piwu. Aby podkreślić nuty kakaowe, użyliśmy  również świeżo palonych ziaren kakaowca odmian Hispaniola, Sao Toma i Honduras.

Jest ono pełne, ale niezwykle zbalansowane – idealne dla smakoszy ciemnych piw. Co bardzo istotne, zgodnie z naszą filozofią warzenia, nie dodaliśmy do tego piwa laktozy, ani innych dodatkowych niefermentowalnych cukrów.

Alk. 6,5 %

Ekstrakt: 17 %

IBU: 20

Chmiele:
Columbus

Pierwsze warzenie: Luty 2024

Składniki:
Woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, ziarna kakaowca, chmiel, drożdże.

Spróbuj też