Nitro Wheat Cocoa Stout
Wheat Cocoa StoutNitro Wheat Cocoa Stout oferuje nie tylko bogaty smak, ale także charakterystyczną kremowość dzięki wysyceniu azotem. To piwo przyciąga wielowymiarowym aromatem – wyczuwalne jest naturalne kakao, gorzka czekolada, parzona kawa i orzechy, ale też brownie i karmel.
Piwo to jest uwarzone na wyjątkowym zestawie słodów: słód Golden Ale, pszeniczny czekoladowy oraz słody brytyjskie i belgijskie, które nadają nuty orzechowe i karmelowe. Subtelna goryczka od chmielu Columbus jeszcze dodaje złożoności piwu. Aby podkreślić nuty kakaowe, użyliśmy również świeżo palonych ziaren kakaowca odmian Hispaniola, Sao Toma i Honduras.
Jest ono pełne, ale niezwykle zbalansowane – idealne dla smakoszy ciemnych piw. Co bardzo istotne, zgodnie z naszą filozofią warzenia, nie dodaliśmy do tego piwa laktozy, ani innych dodatkowych niefermentowalnych cukrów.
Alk. 6,5 %
Ekstrakt: 17 %
IBU: 20
Chmiele:
Columbus
Pierwsze warzenie: Luty 2024
Składniki:
Woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, ziarna kakaowca, chmiel, drożdże.